18‏/04‏/2012

أصابع الجبنة المقلية.. وصفة لذيذة وشهية

المقادير:

    ½ كيلو جبنة رومي أو موتزاريلا مقطّعة على شكل أصابع
    2 بيضة مخفوقة بالملح والفلفل الأسود
    ½ حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة
    ثمرة فلفل أخضر مقطعة قطع صغيرة
    2 كوب بقسماط مطحون
    2 كوب زيت للتحمير
    كوب دقيق

الطريقة:
1- اخلطي البقسماط مع البقدونس والفلفل الأخضر كويس.

2- حطّي أصابع الجبنة في الدقيق وبعد كده في البيض، وبعدين في البقسماط، واضغطي بإيدك كويس على كل قطعة جبنة علشان تتماسك مع خليط البيض والبقسماط.

3- دخّليها التلاجة لمدة نصف ساعة، وبعد كده خرّجيها وحمّريها في الزيت لغاية لونها ما يبقى دهبي، وارفعيها على مناديل ورق علشان تتشرّب أي زيت موجود فيها.

4- رصّيها في أطباق التقديم، وقدّمي معاها سلطة خضراء أو سلطة زبادي أو كاتشب.. وبألف هنا وشفا.