28‏/09‏/2012

طريقة عمل تشيز كيك بالكراميل


 المقادير
1 1⁄2 كوب بسكويت سادة مفروم
5 ملعقة كبيرة زبدة
2 ملعقة سكر
حشوة التشيز كيك
4 علبة جبنة كريم (تلاقيها في السوبر ماركت)
ملعقة صغيرة فانيليا
2 ملعقة كبيرة زبدة
5 بيضات
كوب سكر
صوص الكراميل
1 1⁄2 كوب سكر
كوب كريمة لباني
1⁄2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
1⁄2 كوب شيكولاتة خام مبشورة
1⁄4 كوب ماء

الطريقة
1- اخلطي البسكويت مع الزبدة، وحطّيه في القالب وغطّيه بالورق الفويل، ودخّليه الفرن لمدة 14 دقيقة.
2- لتحضير الحشوة؛ اخلطي الجبنة مع السكر، واضربيهم مع بعض بالمضرب الكهربي، وضيفي عليهم الزبدة
والبيض والفانيليا مع الاستمرار في الخفق.
3- اضيفي الخليط هذا على البسكويت في صينية كبيرة، وحطّي الصينية في حمام مائي، ودخّليها الفرن،
وسيبيها لحد ما تستوي، وبعد كذا طلّعيها من الفرن، وحطّيها في الثلاجة طول الليل علشان تتماسك.
4- لتحضير صوص الكراميل، اخلطي السكر والماء والليمون مع بعض على نار متوسطة، لحد ما السكر يذوب تماما
ويبتدي الخليط يغلي، وبعد كذا ضيفي عليهم الكريمة، مع تقليل درجة الحرارة، وقلّبيهم مع بعض لمدة 5 دقايق، وبعد كذا ارفعي الصوص من على النار.
5- اضيفي صوص الكراميل على التشيز كيك، وزيّنيها بقطع الشيكولاتة..