16‏/04‏/2012

رنجة بالكريمة

المكونات

 4رنجات

2 بصل

ليمونة

1/ 2 كوب زيت

كوب كريمة طهي

ملعقة صغيرة سكر

3/ 4 كوب عصير ليمون

طريقة التحضير

الطريقة:
1- انقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق، او تشوى على النار وبعدين نظّفيها واخليها.

2- اقسمي الرنجة نصفين وحطّيهم في قالب عميق، وحطّي بينهم شرائح رفيعة من البصل وشرائح الليمون.

3- اخلطي عصير 3 ليمونات مع السكر والزيت وصبّيهم على الرنجة.

4- غطّي الرنجة وحطّيها في الثلاجة لمدة نصف يوم أو يوم كامل.

5- طلّعيها من الثلاجة وصفّيها من السائل، وبعدين خدي 4 ملاعق كبيرة من السائل ده واخلطيه مع الكريمة.

6- عند التقديم صبّي الكريمة على شرائح الرنجة وزينيها بالبقدونس.. وبالهنا والشفا