18‏/04‏/2012

حريرة لسان العصفور

المكونات

100ج لحمة مقطعة صغير ( لسان عصفور ) و ممكن الاستغناء عنها و الاكتفاء بمكعبات المرق

كوب و نصف لسان عصفور

كوب بقدونس و كزبرة مفرومين ناعم جدا

عود كرفس مفروم ناعم

بصلة مفرومة

كوب عصير طماطم

ملعقتين صلصة طماطم

ملعقة صغيرة جنزبيل

ملعقة صغيرة كركم

ملح و فلفل

مكعبين مرق

ملعقة كبيرة دقيق

طريقة التحضير

يحمر لسان العصفور في قليل من زيت الزيتون الى ان يصبح دهبي اللون , ثم يرفع و يوضع في طبق جانباو تشوح البصلة في نفس الحلة زيت الزيتون مع اللحمة .. تضاف التوابل ثم عصير الطماطم و الصلصة و الخضرة و الكرفس مع الاحتفاظ بكمية خضرة قليلة للاخر .. لفة واحدة بس منسيبش الطماطم تتقلى كثير عشان متبقاش الشوربة حامضة لانه التشويح بيزوجد حموضة الطماطم .
يضاف مكعبات المرق و لترين ماء , و يترك الكل ينضج 30 دقيقة ... يسقط لسان العصفور و تحرك الى ان ينضج .. يداب الدقيق في قليل من الماء و يضاف الى الشوربة ... تحرك و تسقط الكمية المتبقية من الخضرة لكي تحتفظ الحريرة برائحتها الزكية ... تقدم ساخنة بالهنا و الشفا