16‏/04‏/2012

رنجة بالخل والسكر

المكونات

4رنجات

كوب خل

كوب سكر

2 ثمرة جزر

بصلة صغيرة

1 و 1/ 2 كوب ميه

فلفل أسود وأبيض

2 ملعقة صغيرة مسطردة

طريقة التحضير

- انقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق، وممكن تنقعيها في لبن علشان تتخلصي من الملح الزيادة. ولمن لا يفضل تشوى على النار

2- نضّفيها واخليها بس سيبي الجلد فيها وقطّعيها لشرائح رفيعة.

3- اخلطي الميه والسكر والخل والمسطردة والفلفل، وحطّيه على النار لحد ما يغلي، وبعدين ارفعيه وسيبيه يبرد.

4- رصّي الرنجة وحلقات البصل والجزر في قالب وصبّي عليهم الخليط، بحيث إنه يغطي الرنجة كلها.

5- سيبي الرنجة في الثلاجة مدة كافية لحد ما تتشرّب من الخليط كويس، وقدّميها.. بالهنا والشفا.